Så tog marknaden emot vår rapport om rättvisa

December 7, 2020

Under hösten har vi varit flitiga med att hålla webbinarier om jämställd och inkluderande reklam. Vår uppmärksammade rapport Rättvisaren 2020 – Brand Identity belyser ett tidsenligt ämne som många varumärken och byråer värnar om.

Det visar marknadens emottagande av rapporten som släpptes i direktsändning i TV Nyhetsmorgon. Studien som är gjort tillsammans med Kantar Sifo tittar på representation i svensk reklam. Ett ämne som skapade stort engagemang. Efter releasen har vi haft närmare 100 artiklar om rapporten, ett tecken på rapportens relevans.

Dessutom har vi genomfört över 40 webbinarier och workshops i tider där fysiska träffar inte var möjligt.

 –Ett tag undrade jag hur vi överhuvudtaget skulle lyckas nå ut med rapporten när vi insåg att hösten också präglades av social distansering och hemmajobb, säger Ricki Rebecka Petrini, marknadschef och initiativtagare till rapporten.

Bland webbinariernas deltagare syns landets största varumärken, kommunikations- och mediebyråer. Från studio i Stockholm presenterades sedan huvudinsikterna från Rättvisaren 2020.

 –Jag var först skeptisk till att presentera våra key findings över Teams, men ganska snart hittade vi rätt virtuella paketering. Genom att sända från studion kunde vi förhöja upplevelsen för deltagarna och försäkra oss om att ljud och bild vad i toppkvalitet, berättar Ricki.

Med tanke på att genomslaget varit så stort är fler webbinarier inbokade även under våren 2021.

Hör gärna av dig till din säljkontakt hos oss om du vill ta del av webbinariet Rättvisaren 2020 – Brand Identity. Du kan också ladda ner rapporten här.