Varumärkesrapporten 2024 – Vad är viktigt för konsumenterna?

April 29, 2024

PÅLITLIGA VARUMÄRKEN 

 

Visste du att det är viktigare än någonsin att vara pålitlig som varumärke? I årets Varumärkesrapport är det just ordet pålitlig som utmärker sig.  

Ordet pålitlig är det viktigaste vid val i nästan alla branscher t. ex när du väljer att planera/köpa en resa eller väljer elbolag/-sajter. 

Årets rapport visar att även trygg och hjälpsam är viktiga attribut för konsumenterna i mer oroliga tider. 

LÅGPRIS ÖKAR 

Detta är inte en ny trend. HUI har sett att segmentet ”Butiker med brett sortiment” ökar de senaste åren och att det finns ett ökat lågprisfokus bland konsumenterna.  

I Varumärkesrapporten 2024 ser vi bl. a hur Rusta ökar sitt favoritskap och att Jula, Jysk, ÖoB och Dollarstore ökar på ”gillar”. 

Om vi även ser till ordet billig, så är det fler som tycker att det är viktigt vid val av hemelektronikföretag och livsmedelsbutik/matkasseleverantör. Troligtvis är det ökade kostnader som påverkar.  

Vi ser även i vår undersökning att det finns en större efterfrågan på olika betalningsalternativ t. ex i branscherna resor och hemelektronik.  

VILL DU VETA MER? 

För trettonde året har vi på Mediekompaniet undersökt hur svenskar uppfattar varumärken inom tolv olika branscher.  Varumärkesrapporten 2024 innehåller mycket spännande insikter både gällande branscher och enskilda varumärkens utveckling genom åren.  

En hel del nya varumärken finns med i år, vi välkomnar bl.a. Porsche, HelloFresh och Power till Varumärkesrapportsfamiljen.   

För att se vilka årets 150 varumärken är – klicka här eller kontakta oss för mer info.