Release: Nu är Varumärkesrapporten 2020 här

December 10, 2020

För 10:e året i rad släpper vi nu Varumärkesrapporten, 12 branscher och hela 150 varumärken. Vi har en intressant tes som vi undersökt sedan starten: Hur uppfattas varumärken i storstadsregion kontra landsort?

Rapporten gör vi tillsammans med YouGov är en omfattande studie med över 3000 respondenter. Heléne Werner, chefsanalytiker, och Jenny-Marie Lewin, senior analytiker, är upphovskvinnorna på MK som nu för 10:e gången lanserar denna uppskattade rapport.

 –Vi ser att det finns skillnader i hur man uppfattar varumärken i storstad och i landsort, vilket visar på vikten av att anpassa sin kommunikation. Och med 10 års data får vi även spännande insikter kring varumärkens utveckling gällande till exempel kännedom och favoritskap över tid, säger Heléne Werner.

I årets rapport finns bland annat branscherna bilar, byggvaruhus, optiker och telekom. Flera kategorier är anpassade utefter branschglidningar som påverkar hela kategorin; digital vård, svemester (resor) och on-the-go (snabbmat).

I bild nedan ser du alla årets branscher. Maila eller ring din säljkontakt om du vill veta mer om Varumärkesrapporten 2020.