Nu är vi den enda nationella aktören i svensk lokalmedia

February 9, 2021

Det blir enklare för varumärken som vill köpa skräddarsydda kommunikationsytor i svensk lokalmedia. Från och med 1 februari är Mediekompaniet det enda nationella säljbolaget som hanterar den digitala försäljningen för samtliga lokala titlar i nätverket.

Den digitala annonsmarknaden har sedan länge kännetecknats av fragmentering och flertalet bolag som erbjuder snarlika produktportföljer.

–Äntligen har vi möjlighet att erbjuda annonsörerna ett unikt erbjudande som inte kan nås någon annanstans. Vi vet att vi har ett viktigt uppdrag att främja fri och trovärdig journalistik, något våra kunder också värderar högt, säger Johan Sund, Digital Försäljningschef.

Trenden med en diversifierad annonsmarknad, som präglat svensk lokalmedia de senaste åren, ersätts nu med en snävare syn på vilka aktörer man tillåter representera nyhetssajterna för de nationella annonsörerna. Valet föll inte helt oväntat på Mediekompaniet som också ägs av NTM, Bonnier, Gota Media, NWTStampen och VK.

 –Det stärker oss så klart att vi nu är ensamma nationella aktörer i digital lokalmedia. Men vår styrka handlar framförallt om att vi sedan länge varit det naturliga valet bland kunder som vill åt anpassade multimediala lösningar. Synergieffekterna mellan digitalt och print studerade vi ju närmare redan 2019 i rapporten ”Effekten av nyhetsmedia”, berättar Martin Irborg, Försäljningsdirektör.

Mediekompaniet utsågs nyligen till Årets säljbolag 2020 på Stockholm Media Award och i juryns motivering lyfte man fram bolagets marknadsledande insiktsavdelning.

 –Vi har ett tätt samarbete mellan vår Insight Studio och säljavdelning och det är helt klart en av nycklarna bakom våra framgångar. Inte bara säljer vi kommunikationsytor utan vi mäter dem, utvärderar dem och kan hela tiden hjälpa våra kunder att göra smartare annonsköp, säger Johan Sund, Digital Försäljningschef.

 –Vi hanterar i dag 100+ sajter med en enkel och stabil tech set up. Jag vågar påstå att vi har ett av marknadens mest leveranssäkra erbjudande och det leder till att vi nu har väldigt många nöjda och återkommande kunder, förklarar Anna Nordström, Director of Tech & Ad Operations.

För mer information om våra skräddarsydda kommunikationsytor, kontakta oss HÄR.