Möt vår nya VD

April 16, 2023

Vi har blivit med ny VD – vilket vi är otroligt glada och stolta över! Nyfikna som vi är på vem Björn är har vi valt att ställa ett par frågor för att lära känna honom lite bättre.

Björn Aronsson, ny VD på Mediekompaniet. Foto: Mediekompaniet.

Grattis till det nya jobbet! Berätta lite mer om dig själv.

– Jag heter Björn Aronsson, är 45 år, född i Helsingborg men bott mer än halva livet i Stockholm. Bor tillsammans med min fru Maria och mina två söner Oscar och Ludvig samt mopsen Eddie på Gärdet. Tränar löpning flera gånger i veckan samt gillar alla racketsporter som finns. Mår som bäst när jag får tillbringa tid på Bjärehalvön i Skåne där vi har vårt lantställe.

– Har ett ganska långt förflutet inom TV-mediet, började som säljare på dåvarande Kanal 5 år 2001 och har sedan haft många olika befattningar som Försäljningschef och Försäljningsdirektör. Det var en fantastisk resa att vara med på då vi gick från att vara en liten utmanarkanal till att bli en del av en av världens största mediekoncerner Discovery Networks. År 2016 var jag med och startade Airtime som var ett Joint Venture ägt av Discovery och dåvarande MTG. Vi ansvarade för den regionala försäljningen av Kanal 5 och TV3 samt streamingplattformarna Viafree och Discovery + i hela vårt avlånga land, med kontor från norr till söder. Jag började som Kommersiell chef och Vice VD men har sedan år 2019 varit Airtimes VD.

Vad ser du mest fram emot med att börja på Mediekompaniet?

– Det ska bli mycket intressant att börja på Mediekompaniet och framför allt att jobba med nyhetsmedia. Tycker Mediekompaniet har ett fantastiskt erbjudande med många starka titlar och ett mycket attraktivt digitalt erbjudande. Att få representera svensk lokalmedia på den nationella arenan känns mycket spännande. Ser även fram emot att lära känna Mediekompaniets duktiga medarbetare, och att vi tillsammans ska flytta fram positionerna och ta andelar i hela landet.

Vad ser du som stora möjligheter för annonsörer under 2023?

– År 2023 tror jag kommer bli ett mycket viktigt år för de flesta annonsörer att synas med deras varumärke, de som vågar fortsätta att satsa är oftast de som går vinnande ur kriser och lågkonjunktur. Intresset för lokala nyhetsmedier har ökat de senaste åren, människor blir mer intresserade av vad som händer runt omkring dem. Att synas i en säker annonsmiljö där man ändå exponerar sig mot en större målgrupp och utskiljer ger unika möjligheter för annonsörerna.

Dela gärna något personligt om dig själv.

– Har en nördig fascination av flygplatser och kan en hel del av världens flygplatskoder. Har även ett mycket stort intresse för internationell säkerhetspolitik och fastnar ofta framför CNN i timmar.

Kontakta Björn: