Här är gänget som ser till att dina kampanjer levererar!

May 30, 2022

Häng med bakom kulisserna på Mediekompaniet. Den här gången träffar vi Anna som leder Tech & Adops-teamet, som ser till att våra kampanjer kommer upp och levererar.

Berätta kort om dig och vad du gör på Mediekompaniet?
Jag heter Anna och är chef för Tech & Adops här på Mediekompaniet sedan drygt fem år tillbaka.

Spännande, berätta mer om Tech & Adops och ditt fantastiska team!
Vi är ett sammansvetsat team på fem personer, två adops-specialister och två tekniska specialister. Samtliga har en lång erfarenhet från digital marknadsföring samtidigt som vi besitter olika kompetenser och kompletterar varandra väldigt väl. Att vi alla också delar samma skruvade humor hjälper oss de dagar det är ”uppförsbacke.”

Skruvad humor, det gillar man ju! Berätta mer om vad ni gör.
Vår utmaning som annonsnätverk är att anpassa vår teknik till våra mediehus men ändå behålla kunden i fokus. Jag menar att vi främst är annonsörsorienterade, dvs vi vill göra det enkelt för medieköparen oavsett om det gäller teknik, tillgänglighet eller service. Att låta kund välja SSP utifrån deras preferens har varit en framgångsfaktor. Sen två år tillbaka kör vi impactformat cross network och samtliga av våra format kan självklart köpas programmatiskt.

Vad har ni för nyheter på gång framåt?
Vi kommer inom kort erbjuda kontextuell annonsering fullt ut, även bakom betalväggarna. I och med utfasningen av tredjepartskakan kommer efterfrågan på kontextuellt att öka, något som vi ser redan nu. Vi har implementerat en ny rapportplattform som underlättar överblicken över vår totala digitala affär där vi använder åtta olika plattformar och det har gett oss större möjlighet till benchmark, uppföljning och nya insikter.

Slutligen, varför Mediekompaniet?
Enkelt! Alla härliga kollegor på Mediekompaniet och möjligheten att få representera våra siter inom nyhetsmedia. I dessa oroliga tider är jag ganska säker på att man förstår värdet av trovärdig nyhetsmedia och den viktiga rollen de spelar i ett demokratiskt samhälle.

Bakom kulisserna: Anna på Tech & Adops