Här är branscherna som intresserar läsarna just nu

May 18, 2021

Hemmakontoret och social distansering har blivit synonymt med coronatiderna vi lever i. Intresset för att bygga om och renovera är därför stort, visar nya siffror bland läsare i svensk lokalmedia.

”Planerar du /ditt hushåll att renovera/bygga/snickra/måla under våren/sommaren?” Så löd frågan i vår senaste panelundersökning. Hela 55% svarade ”ja”. 

–Resultatet visar på det starka intresset för hemmet bland svenskar, en trend som annan statistik också bekräftar. Ett bra exempel är de stigande huspriserna som under våren nått nya rekordnivåer enligt svensk mäklarstatistik, säger Heléne Werner, Chefsanalytiker.

I samma panelundersökning ställdes även frågan kring vilka kategorier av annonsörer som man som läsare är intresserad av att få information från under den närmsta tiden. Dagligvaror/livsmedel toppar listan (30%) följt av Kläder/skor (26%). På tredje och fjärde plats hittar vi Trädgård/tillbehör (25%) och Byggvaror/järn/färg (23%).

Adam Järnerfalk, Försäljningschef strategisk försäljning, menar att en förklaringsmodell till resultatet skulle kunna vara människors nya vardagsmönster som följer i pandemins spår.

–Så här års vet vi ju att säsongsbetonade branscher har en extra bra chans att nå sin målgrupp när sommaren står inför dörren. Däremot har hemmakontoret påverkat till exempel klädbranschen negativt. Därför är det roligt att se det stora intresset som läsarna enligt panelundersökningen nu visar för kläder och skor. Kan ju tyda på att människor ser fram emot ett samhälle som öppnar upp igen.

Kontakta gärna oss om du har frågor kring en viss bransch eller mer läsardata. Vi älskar att dela insikter.

Källa: RAM. 2021.04. Bas: 890 IP MK-titlar.